mandag den 23. april 2012

Småkage sjov

Vi havde en større flok børn i weekenden, 8 børn on and off i løbet af dagen, i alderen 3 - 7 år. Og hvad underholder man så med? Der blev lavet snobrødsdej, men ak! Da bålfadet var klar til brug kom regnen. Snobrødsdej blev fluks tryllet om til boller.

Så istedet bagte jeg en hurtig portion vanilje småkager (sugar cookies) som så blev kunstfærdigt pyntet med 4 farver glasur og alverdens pynt og krymmel. Denne aktivitet er altid et hit, hos piger og drenge og alle aldre. For at det ikke skulle blive for tøset blev nogle af kagerne lavet som dødningehoveder med min nye sensen udstikker.



Småkage opskriften ligger HER.

Kagerne kan også udstikkes i cirkler og lægges sammen to og to med et grillspyd af træ i mellem. De bages og pyntes som småkagerne. Da slikkepindene er dobbelte skal de bage lidt længere.

torsdag den 19. april 2012

Dejlige farver..

Man kan næsten ikke andet end blive i godt humør når man besøger den hollandske blog Haken en meer. Det er lige før jeg ikke behøver at vise hvad der står, for der er en overflod af glade billeder. Men med google translate bliver det næsten også forståeligt. En god blog..


Always a cheerfull visit.. the dutch blog Haken en meer.

onsdag den 18. april 2012

Pirat links

Jeg viste lidt billeder fra pirat fødselsdagen, men jeg vil da også gerne dele med jer hvor tingene kom fra. Og hvordan vi lavede skattejagt.

Pynt:
Der var dækket bord med SenSen dug, tallerkener og servietter købt hos www.drengeunivers.dk
Det store flag var lånt.
Flagbanner var printet fra www.cottage-industrialist.com
Samme sted fandt jeg hat og klap til øjet.

Mad:
Kanonkugler (små svenske frikadeller)
Beskøjtere (TUC kiks)
Grøntsager i stave
Rom (gul saft)
Giftige Cupcakes

Aktiviteter:
I tilfælde af regn var der lånt piratbøger fra biblioteket og lavet memory.

Skattejagten startede med at de skulle have fat i skattekortet. Det fik de hos Babak (vores logerende) som i dagens anledning havde lavet store sorte tatoveringer med tape! På kortet var et kryds og de skulle så ind i naboens have og lede efter poster. Alle tegningerne fra kortet var kopieret og klippet ud og lamineret (med guldbagside) og hang i haven. På bagsiden var der skrevet ledetråde, men de fleste var naturligvis fælder og vildspor. Da de fandt den rigtige post stod der at skatten var i legehuset. men legehuset var låst med hængelås. Så varmede vi kortet op over en lygte så det usynlige kryds kom frem (tegnet med citronsaft). Bag på dén post stod der at nøglen hang i æbletræet. I æbletræet hang 11 nøgler, så alle endte med at prøve en nøgle ind til de fandt den rigtige og kunne komme ind til skatten.

Skattekortet var printet fra www.familyfun.com derefter var det krøllet sammen og foldet ud igen. Der kom te og kaffe og kanel på og kanten blev brændt. Til sidst blev det hemmelige kryds tegnet på med citronsaft.

I never gave you the links for the pirate themed birthday:

I bought tablecloth, paperplates and napkins at www.drengeunivers.dk
The banner was printet from www.cottage-industrialist.com
Piratehat and eyepatch came from the same website

I made a memory game in case of rain.

The treasure map was printet from www.familyfun.com and was distressed using tea, coffee and cinnamon.

tirsdag den 17. april 2012

lørdag den 14. april 2012

iPhone Babe!

Jeg er hoppet med på trenden med broderet iPhone cover.

Jeg har en fornemmelse af at jeg snart bliver træt af min iPhone babe igen, men så må jeg jo købe et nyt cover - jeg tror nemlig at min mand gerne vil beholde det her :-)

Pin-up pigen fandt jeg på Fuldesign - ful betyder grim på svensk, men det er bestemt ikke grimme korsstings mønstre man finder der! Der er en fantastisk Michael Jackson, men han var 7 sting for høj til mit cover.

Coveret kan bl.a. fås på amazon.co.uk. Jeg har købt mit på en Koreansk hjemmeside, men det kan ikke betale sig. Jeg blev bare så grebet af ideen at jeg ikke tjekkede priser først..

 





I may regret choosing a pinup for my iPhone case, but I can always order another case - I have a feeling my husband will want to keep this one :-)

The cross stitch pattern is from Fuldesign - ful is sweedish and means ugly, but their patterns are far from! They have a fab Michael Jackson, but he was 7 stitches too tall for my cover.

The cover can be bought at amazon.co.uk. I ordered mine from Korea, but it was much more expensive. I was so cought up by the idea I didn't compare prizes first..

mandag den 9. april 2012

Fantastisk femårs fødselsdag!

Juhuu! I dag er det 5 år siden at mine to små guldklumper kom til verden!
Og selv om vi først holder familie fødselsdagen næste weekend, så skal det nok blive en god dag.
Vi startede med kæmpe morgenbord, med alt hvad børnene havde lyst til: Brød (hjemmebagt sent i aftes), nutella, bacon, røræg, havregrød, rugbrød, pålæg og selvfølgelig pandekager!
Nu ligger resten af familien i sofaen og ser Peddersen og Findus og slår mave..

Sådan så de ud, for næsten fem år siden, da de var kommet ud af overvågningen:
Tænk at det er så længe siden, og tænk at de engang var så små!


Today my twins turned 5! This is how they looked after a few days.

søndag den 8. april 2012

Spansk frokost

Vi er lige kommet hjem fra Påskeferie, måske skriver jeg mere om den senere. Men en af turens helt store overraskelser var på den kulinariske front! Efter en uge med middelmådig mad (Disneyland er ikke stedet hvis man er ude efter gastronomiske oplevelser, det eneste sted med rigtig god mad er Auberge de Cendrillon og der er lukket denne uge på grund af jubilæet) så skulle vi hjem.

Vi valgte at tage turen i et langt sejtræk - 13½ times kørsel. På vejen skulle der spises frokost og vi kørte af motorvejen ved en afkørsel som i følge GPS'en skulle have noget pizza/pasta agtigt og en Gylden Måge hvis det andet så helt galt ud. Heldigvis kom min mand til at dreje forkert så vi kom forbi en lille spansk tapas bar. Og der fik vi ubetinget feriens bedste måltid!

Casa Paco hedder stedet og det er i den grad i min personlige Michelinguide "værd at køre efter". Så skal du køre til sydeuropa og kommer via Belgien, er det stedet at standse ind og spise!

Jeg fik mit livs bedste Cordon Bleu, lavet af Iberisk svinekød, Mantego ost og Serrano skinke. Tilbehøret var en fantastisk tagliatelle med basilikum-olie af frisk basilikum. Pastaen måtte jeg pænt dele med børnene som var lige så begejstrede som mig. De fik lækre krydrede spanske kødboller med tomatsauce (af friske tomater naturligvis) og grove pommes frites. Min mand fik ugens bedste bøf-oplevelse.

Desserten er en historie for sig selv.. chokolade mousse, mums. Jeg bliver nødt til at sende tigger breve til kokken for at få en opskrift!

Tænk at vi har været i Paris og Disneyland i en uge, men fandt den bedste madoplevelse langs en Belgisk motorvej!

Jeg sætter foto ind når jeg har fået lokket dem ud af telefonen.

After a week in France, to our supprise we found the best food by far we had on our easter holiday was when we stopped along the belgian highway and found Casa Paco by accident. Superb spanish food! Definately worth going after if you pass through Belgium.

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...