lørdag den 3. september 2011

Skinke majs boller

Disse boller har været en favorit i vores hjem i mange år, hos både voksne og børn. De er sprøde og "flagede" som en god scone, men er salte med skinke og majs i. Det er en opskrift jeg har ændret på hen af vejen og jeg har for længst fordoblet den oprindelige opskrift, for de forsvinder uhyggeligt hurtigt lige så snart de er kølet nok af til at man ikke brænder tungen. Man kan godt lave dem med den halve mængde margarine hvis man vil spare på fedtet, men så får de konsistens som boller og mister sprødheden.

Skinke majs boller:

450 g mel
150 g margarine
1 pose tørgær
lidt salt
150 g skinke (sandwich skinke)
140 g majs (en lille dåse)
2½ dl mælk
æg eller mælk til pensling

Margarinen hakkes ud i melet. Gæren og salt kommes i og røres ud i melet. Skinken skæres i små tern (½cm) og kommes i sammen med de drænede majs. Mælken lunes til ca. 40 grader og røres i. Dejen er ret klistret! Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud til ca. 1½ cm tykkelse. Bollerne stikkes ud med en udstikker eller et glas. De er også søde i hjerteform til madpakken. Hæver på bagepladen 20-30 minutter, pensles med æg eller mælk (æg bliver mest blankt) og bages ved 225 grader i ca. 8 minutter på nederste rille i ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...