søndag den 11. september 2011

Scones

Mmmm.. der er nu ikke noget som friskbagte scones søndag eftermiddag!
Jeg ved godt at det traditionelle tilbehør er jordbærsyltetøj og "clotted cream" eller lemon curd. Men nu har jeg jo lavet dejlig æblemarmelade, så sådan bliver de serveret i dag.


Kærnemælks Scones:

400 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
3/4 tsk. salt
175 g smør/margarine (stuetemperatur)
2½ dl kærnemælk

Forvarm ovnen til 220 grader.
Sigt de tørre ingredienser ned i en skål.
Tilsæt smør/margarine i tern og brug fingrene eller en gaffel til at findele det i melet.
Forsæt til det ligner brødkrummer.
Tilsæt kærnemælken og rør hurtigt sammen. Der må absolut ikke arbejdes for længe med dejen eller æltes, så bliver sconesene seje istedet for sprøde og luftige. Dejen er lidt fugtig.
Rul dejen ud til 2 cm tykkelse. Stik ud med en udstikkerform eller et glas.
Læg på en bageplade med bagepapir. Pensl med kærnemælk og drys med lidt sukker.
Bages i ca. 12 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...