søndag den 21. august 2011

Æble crumble

Som det ofte sker kom vores nabo Tim til at plage om kage. Noget med at vi da skulle bruge alle de mange æbler på vores æbletræ, og at han gerne ville hjælpe hvis vi ikke selv kunne spise så meget kage.
Så det blev en hurtig æble crumble, en af de to hurtigste og nemmeste æblekager i min samling (den anden hedder Kajs saftige æblekage - den får i en anden gang). Det gode ved crumble er at der ikke skal æg i, den består af ting mange af os har på lager.

Æble crumble kage:

4 æbler
1 spsk smør
1 spsk sukker
1 tsk kanel

1 dl hvedemel
2½ dl havregryn
3 spsk sukker
100 g smør

Tænd ovnen på 190 grader. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Læg bådene i bunden af et smurt, ovnfast fad. Smelt smør, sukker og kanel i en gryde og pensl æblerne med det.
Bland ingredienserne til smuldredejen (crumble). Arbejd ikke for længe med dejen, den skal have konsistens som krummer. Fordel dejen over æblerne. Kom fadet i ovnen og bag i ca. 35 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...